Jarrupäivitys, osa 2 (takajarruihin EBC uritetut jarrulevyt ja Yellostuff jarrupalat)

Aikaisemmin lupailin jatkoa tämän kesän jarrupäivitysjulkaisuun. Lopullinen osalista oli yllätys, sillä sovittiin asiantuntijan päättävän mitä sinne mielestään sopii, ja pidimme jännitystä yllä kesäloman yli. Heinäkuussa hovihankkijani ja kylän kovin seppä asensi taakse EBC uritetut levyt ja Yellowstuff palat.

EBC takajarrut

EBC sisäänajo Toistaiseksi on vielä sisäänajovaihe menossa, joten odotellaan rauhassa ennen kuin alan puhumaan kokemuksista.

Sen verran voi sisäänajosta sanoa, että noissa on sekä maalipinta levyissä, että sisäänajopinta paloissa. Ja niiden sopeutuminen kohdilleen kestää yllättävän pitkään normaalissa pääkaupunkiseudun seka-ajossa. Erityisesti oikean puolen takajarru tuntuisi ottavan yllättävän vähän jarruvoimaa, mikä johtunee tien uraisuudesta ja valituiusta ajolinjoista sähköisen vakautuksen käyttäessä takajarruja eri määrän.

Aivan alkuun takajarrut vinkuu ihan tolkuttomasti. Se tasoittuu ja katoaa sisäänajon edetessä. Jarrupaloissa vaikuttaa olevan hieman korkeampi sisäänajopinta reunoissa, joten ne syö ensin molempia levyn reunoja ja alkaa vasta myöhemmin ottamaan tasaisemmin myös keskeltä. Siitä ei ole syytä huolestua.

Jarrutehoja sopii alkaa lisäilemään vaiheittain, kun maalipinta alkaa selkeästi kulumaan tasaisemmin.

omakuva