Kromikiilto piiloon (putkenpään maalaus)

Biltema-tuning

Pitkästä aikaa toteutin jotain omin pikku kätösin.
Jälki ei ole ammattilaisen, mutta olenkin eri alalla. Sitä paitsi senhän kuuluukin olla läheltä katsoen vähän sinne päin - muutenhan joku voisi luulla, että se on teetetty rahalla... :P

Toimenpide on ns. Biltema-tuning eli mattamustalla värjääminen. Kyseessä on muuten niin suosittu tuning, että Biltemasta oli mattamusta kilikali loppu. Huonomman puutteessa tilalle tuli laatumaalia Maston-purkista.

Toimenpide oli yksinkertainen ja toimiva:
- Otetaan rätti ja Bräkleen-purkki käteen ja hinkataan ylimääräset pois kiiltävän putken päältä. Näin on suoritettu pohjatyöt.
- Otetaan sopivan kokoinen muovipussi ja revitään toisesta päästä auki siten, että putken pää mahtuu läpi. Tässä tapauksessa käsiin osui haalarien myyntipakkaus. Pussi teipataan muutamista kohden siten, että peittää lähellä olevat suojattavat pinnat, mutta ei osu maalattavaan osaan.
- Mattamusta kilikali suoritetaan pintaan asiaan kuuluvin menoin.
- Todetaan pieleen mennyt osuus ja hierotaan maalia pois. Lopulta hiotaan koko toinen pää kiiltäväksi ja siitä himmeäksi kromiksi asti. Paluuta ei ole.
- Aloitetaan maalaaminen uudelleen ja yritetään tehdä lopputuloksesta rajaton.
- Odotellaan kärsimättömänä siihen asti, kunnes maali on kosketuskuiva.
- Pussi halkaistaan alapuolelta ja poistetaan yläkautta. Vältellään koskettamasta uuteen maalipintaan ja sotkemasta muita pintoja.
- Lopullista kuivumista vaille valmista.

Kromikiilto ja sen puhtaaksi hinkkaaminen ei ahista enää. On muuten paljon hienompi tuohon korin väriin.

Muokkaus: Maston ei pysynyt hyvin pinnassa talven yli, joten tilalle tuli alkukesästä 2016 uutta maalia: CRC Galvacolor 2-in-1 musta, jonka tartuntaominaisuudet ovat huomattaavasti paremmat ja mekaaninen (sekä kuuman) kestokin vaikuttaisi kuukauden ajojen jäljiltä olevan kunnossa.

omakuva