pelijutut (konsolit, RC, ym.)

HUOM! Sivustoni on muuttanut. Nämä ovat vanhat sivuni.

Tuoreimmat sivuni ovat muuttaneet tänne! <-- linkki

Poistan täältä sisältöä sitä mukaa kuin olen ehtinyt siirtää sen uusille sivuilleni.

PS3 jää ja Xbox jyrää

Julkaisuaika: 30.11.2019 klo 21:15

Aika kuluu ja jutut vanhenee. Niin käy myös pelikonsolien kanssa.
Toisin kuin omistajansa, PS3-konsoli on vielä hyvässä iskussa fyysisesti, mutta sen mieli vanhenee (oma mieli nuortuu ja uusia juttuja tulee lisää).
Ja tämän sukupolven peleissä PSN (PlayStation Network) on jo hyvin oleellisessa roolissa pelikokemuksia. Osan pelejä suhteen suorastaan vaatimus toiminnalle.

Verkkopelituen karsiutuminen ei ole suuri ihme. Onhan konsolin julkaisuajankohdasta (2006) jo 13 vuotta ja valmistuksen lopetuksesta (2017) kaksi vuotta aikaa.
Sen korvaajaksi tuli markkinoille nuorempi PS4 jo puolivälissä tätä elinkaarta, vuonna 2013.

PlayStadion 3 oli aikanaan kova vehje. On rehellisesti sanottuna yhä, lähinnä keskusmuistia siinä on liian vähän.
Hieman speksejä vanhuksesta: 9-core 3,2GHz CPU (Cell Broadband Engine), NVIDIA RSX 550MHz GPU, 256MB XDR DRAM, 256MB GDDR3.
Omassani tehtaan flash-tallennustila, jonka rinnalle asennettu käyttölevytilaksi WD Blue 750 GB 5400 rpm 2,5" SATA-levy.

Niin ironista kuin onkin, ensimmäisenä katosi juuri sen pelin tuki, jota varten koko konsolin ja lisäosia hankin. Samalla katosi suurin osa sen ominaisuuksia ja pelaamismahdollisuuksia.
Ja pian alkoi tulla yksi toisensa jälkeen viestiä sähköpostiin, että jälleen yhden pelin tuki lakkaa muutamien kuukausien sisällä.

Kyseessä on yksinkertaisesti EOL (End-Of-Life) tuote. Tuki loppuu.
Olemassa olevat pelit jäävät arcade-tyyppisinä paikallispeleinä ja joitakin pelejä saa vielä ostettua ja ladattua verkosta. Mutta muuten se lähinnä on kuten on ja lisää mitään ei tule.


Tilannevedos tämän kirjoitushetken PSN-profiilistani yllä. Tarve sille profiilille poistuu, kun itsekin lopetan tukeni vanhalle konsolille ja heitän toistaiseksi hyvästit Sonylle.

Xbox avatar

Sano hei uudelle Xbox-avatarilleni. High five!

Kun päivittämisen aika tuli, en juossut kauppaan pitkä letti liehuen ostamaan uutta PS4-konsolia.
Sen sijaan päädyin antamaan Microsoftille uuden mahdollisuuden.
Melkein jo ostin Xbox One S:n, mutta sitten huomasin olevan myös Xbox One X-mallin tarjolla.
Ensin ihastuin oikeaan väriin (musta). Ja sitten vilkaisin teknisiä seikkoja.

Olihan se kalliimpi, mutta kompromissit ei ole mun juttu. Olin myyty. Tai ainakin konsoli oli ostettu.

Kyllä. Xbox One ja sen versio X on sekin jo vanha konsoli. Kaksi vuotta vanha julkistushetkestä ostohetkeen laskien.
Itsessään Xbox One-konsepti (kuten myös PS4) on jo lähes 7 vuotta vanha juttu, joten konsoli on jälleen kerran todennäköisen elinkaarensa puolivälissä jo ostaessa.

Näillä mennään, kun ei parempaakaan ole.
Hahmoksi profiiliin tuli tälläkin kertaa valittua naishahmo. Pelimaailmassa mies saa olla se riiviö teinityttö tai soturinainen, mitä ei reaalielämässä ole.
Saatan hieman samaistua tyttäreeni.

Käytiin RC-ratakeskuksessa (tammikuu 2017)

Julkaisuaika: 31.01.2017 klo 07:40

Viime vuosina on päässyt innostus konsolipeleihin hiipumaan uudelleen...katsotaan, jos nyt vuonna 2017 taas innostuisi simulaattoreista tai jostain uudelleen, mutta tänä vuonna paras "autopeli" tähän asti on ollut RC-autoradalla ajaminen.
Ei halunnut samassa tilassa käytössä olleet PS4-laitteiden autopelitkään kovin hyvin toimia kaksinpelinä jostain syystä, niin ei niitä jaksanut pelata edes sitä vähää kuin kahta flipperiä. Flipperit oli ihan kivaa vaihtelua.

Käytiin nimittäin broidin kanssa RC-ratakeskuksessa. Siellä oli kiva kokeilla "oikeita RC-autoja" erilaisissa ympäristöissä. Oli driftereitä omalla radallaan, maastureita maastoradalla (yllättävän vaikeaa tuo hiljaa ajo!) ja niitä "normaaleja" rata-autoja omalla radallaan.

Saa käydä omalla autolla tai vuokrata paikan päältä. Lisää aiheesta sivuiltaan www.rc-ratakeskus.com/.

GT6 väliaikatietoa (helmikuu 2014)

Julkaisuaika: 15.02.2014 klo 14:13 Vähän tullut nyt innostuttua alkuun, ensimmäinen 17 tuntia pelaamista jo takana.
GT6 statistics
Focus ST '13 on (yllättäen) valintani ensisijaiseksi autoksi kaikissa osakilpailuissa joissa sitä voi käyttää.
Olen osallistunut tässä simulaattoripelissä 112 kilpailuun, joista voittanut 48 (32 näistä Focus ST:llä).
Kokonaisuudessaan kilometrejä ajettu 2041 joista Focus ST:llä 1155. Kaiken kaikkiaan olen pyrkinyt ajamaan pääosin Fordeilla, mutta joissakin sarjoissa on ollut pakko valita jonkin toisen valmistajan auto mikäli Ford ei satu valmistamaan sopivia autoja (esimerkiksi japanilaisia tai eurooppalaisia, kun edes Euroopassa valmistettu Ford ei ole luokiteltu Eurooppa-autoksi).
Prosentuaalisesti siis voitoistani 67% ja kokonaisajoajasta 57% on samalla autolla kuin ajan päivittäiset ajoni reaalielämässä, hieman viriteltynä vaativampia kilpailuja kohden. Kaikista osallistumistani kilpailuista olen siis voittanut 43% ja 29% ajamistani kilpailuista olen voittanut Focus ST:llä. Myös ne kilpailut, joista tuli pokaali "Daavid vastaan Goljatti" eli ajettuna on tässä vaiheessa jo 4 voittoa yli 100 pistettä isomman teholuokan autoja vastaan. It's all about wrist, kuten pienemmässä teholuokassa tämä pokaali on nimetty. ;)

Grand Prix Circuit (Accolade 1988)

Julkaisuaika: 05.01.2014 klo 02:11 Pitkästä aikaa innostuin peleistä. Jopa siinä määrin, että päätin hankkia yhden uuden autopelin (Gran Turismo 6), josta lisää myöhemmin. Sen saamista odotellessani löysin kuitenkin huomattavasti vanhemman pelin, jota tuli pelattua lapsena paljon.
Kyseessä on tietenkin legendaarinen Formula 1 -peli nimeltänsä Grand Prix Circuit, jonka on julkaissut Accolade vuonna 1988.

Pelasin sitä tietenkin autenttisella oman aikani CGA-näyttötarkkuuden ja -värien käyttöliittymällä.

Xbox avatar