PS3 jää ja Xbox jyrää

Aika kuluu ja jutut vanhenee. Niin käy myös pelikonsolien kanssa.
Toisin kuin omistajansa, PS3-konsoli on vielä hyvässä iskussa fyysisesti, mutta sen mieli vanhenee (oma mieli nuortuu ja uusia juttuja tulee lisää).
Ja tämän sukupolven peleissä PSN (PlayStation Network) on jo hyvin oleellisessa roolissa pelikokemuksia. Osan pelejä suhteen suorastaan vaatimus toiminnalle.

Verkkopelituen karsiutuminen ei ole suuri ihme. Onhan konsolin julkaisuajankohdasta (2006) jo 13 vuotta ja valmistuksen lopetuksesta (2017) kaksi vuotta aikaa.
Sen korvaajaksi tuli markkinoille nuorempi PS4 jo puolivälissä tätä elinkaarta, vuonna 2013.

PlayStadion 3 oli aikanaan kova vehje. On rehellisesti sanottuna yhä, lähinnä keskusmuistia siinä on liian vähän.
Hieman speksejä vanhuksesta: 9-core 3,2GHz CPU (Cell Broadband Engine), NVIDIA RSX 550MHz GPU, 256MB XDR DRAM, 256MB GDDR3.
Omassani tehtaan flash-tallennustila, jonka rinnalle asennettu käyttölevytilaksi WD Blue 750 GB 5400 rpm 2,5" SATA-levy.

Niin ironista kuin onkin, ensimmäisenä katosi juuri sen pelin tuki, jota varten koko konsolin ja lisäosia hankin. Samalla katosi suurin osa sen ominaisuuksia ja pelaamismahdollisuuksia.
Ja pian alkoi tulla yksi toisensa jälkeen viestiä sähköpostiin, että jälleen yhden pelin tuki lakkaa muutamien kuukausien sisällä.

Kyseessä on yksinkertaisesti EOL (End-Of-Life) tuote. Tuki loppuu.
Olemassa olevat pelit jäävät arcade-tyyppisinä paikallispeleinä ja joitakin pelejä saa vielä ostettua ja ladattua verkosta. Mutta muuten se lähinnä on kuten on ja lisää mitään ei tule.


Tilannevedos tämän kirjoitushetken PSN-profiilistani yllä. Tarve sille profiilille poistuu, kun itsekin lopetan tukeni vanhalle konsolille ja heitän toistaiseksi hyvästit Sonylle.

Xbox avatar

Sano hei uudelle Xbox-avatarilleni. High five!

Kun päivittämisen aika tuli, en juossut kauppaan pitkä letti liehuen ostamaan uutta PS4-konsolia.
Sen sijaan päädyin antamaan Microsoftille uuden mahdollisuuden.
Melkein jo ostin Xbox One S:n, mutta sitten huomasin olevan myös Xbox One X-mallin tarjolla.
Ensin ihastuin oikeaan väriin (musta). Ja sitten vilkaisin teknisiä seikkoja.

Olihan se kalliimpi, mutta kompromissit ei ole mun juttu. Olin myyty. Tai ainakin konsoli oli ostettu.

Kyllä. Xbox One ja sen versio X on sekin jo vanha konsoli. Kaksi vuotta vanha julkistushetkestä ostohetkeen laskien.
Itsessään Xbox One-konsepti (kuten myös PS4) on jo lähes 7 vuotta vanha juttu, joten konsoli on jälleen kerran todennäköisen elinkaarensa puolivälissä jo ostaessa.

Näillä mennään, kun ei parempaakaan ole.
Hahmoksi profiiliin tuli tälläkin kertaa valittua naishahmo. Pelimaailmassa mies saa olla se riiviö teinityttö tai soturinainen, mitä ei reaalielämässä ole.
Saatan hieman samaistua tyttäreeni.

Xbox avatar